Despre noi

Despre noi

//

Certificari Mediu

Ultimele noutati

ANUNT VANZARE PACHET ZONA PIP DIN INCINTA PLATFORMEI PETROCHIMICE BRADU (ARGES)
Subscrisele BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. cu sediul in Bucuresti, Str. Invingatorilor nr. 24, Cladirea Victory Business Center, Et. 3, Sector...
Comunicat de presa privind incidentul din data de 12.12.2017 de pe platforma chimica de la Ramnicu Valcea
Comunicat de presa privind incidentul din data de 12.12.2017 de pe platforma chimica de la Ramnicu Valcea (format pdf)

Certificari Mediu

Inceputuri

OLTCHIM activeaza in domeniul chimic, unde poluarea este inerenta. Insa stim ca lucrurile pot sa stea mult mai bine decat atat. Poluarea poate fi redusa pana aproape de inexistenta. Asta este dorinta noastra pentru OLTCHIM, dorinta pe care o punem in practica inca de la inceputul existentei companiei.

Ne-am concentrat asupra epurarii apei inca de la inceput prin instalatii complexe axate pe:

  • epurare specifica in functie de impurificatori
  • statie de corectare finala, care purifica si mai mult apele reziduale
  • epurare biologica

O alta problema pe care am tratat-o exceptional, prin impunerea unui standard in domeniu, este cea a depozitarii rezidiilor solide si periculoase.

Apa, Aer si Sol

environment.jpg

1991 a fost anul in care am extins programele de mediu si asupra calitatii aerului si solului. Am investit in laboratoare specializate care sa tina sub control nivelurile de poluare a apei, aerului si solului. Totul pentru ca impactul OLTCHIM asupra mediului sa fie minim.

  • Laboratorul de Control Aer-Sol
  • Laboratorul de Control Ape

Acestea monitorizeaza continuu influenta companiei asupra mediului. Laboratoarele colaboreaza cu numeroase institute cu ajutorul carora se urmareste o imbunatatire continua a calitatii mediului in care OLTCHIM activeaza. Am introdus astfel multe inovatii care sa transforme in timp OLTCHIM intr-o companie verde.

Certificari

Niciun program de protectie a mediului nu poate fi complet fara certificari de respectare a normelor ISO in vigoare. S-au facut eforturi de a adera la standarde inca de la publicarea acestora. A fost foarte important pentru OLTCHIM sa fie printre primele companii romanesti care obtin o astfel de certificare. In 1999 am reusit.

Desfasurandu-si intreaga activitate in jurul axei calitate, OLTCHIM a obtinut numeroase aprecieri pe aceasta linie:

  • 1999 - certificarea Sistemului de Management al Mediului ISO 14001/1996, prima certificare din Romania
  • 2000 - Sistemul Integrat Calitate-Mediu ISO 9001/1994
  • 2005 - recertificarea Sistemului Integrat Calitate-Mediu ISO 9001/2004 si ISO 14001/2004

Educatie

planting.jpgO adevarata cultura de protectie a mediului vine din interiorul companiei. OLTCHIM investeste in educatia echipei de productie pentru a dezvolta entuziasmul si cunostintele cu privire la mediul inconjurator.

OLTCHIM publica inca din 1995 Buletinul Ecologic trimestrial care este distribuit tuturor angajatilor. Insa cum invatarea si pasiunea apar cu adevarat din actiune, politica OLTCHIM este de a implica personal angajatii in toate programele de mediu si imbunatatire a indicatorilor de performanta a mediului.